Ankara İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucu haksız kazanç sağlamaya çalışan bazı kişilerin nakliyat şirketleri ile Doğu illerinden kaçak sigara ve puro gibi malzemeleri özellikle Ankara ve bazı Batı illerine ulaştırılmaya çalışıldığı bilgisine ulaşıldı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışma ile birlikte ilgili nakliye şirketinin adı ve adresi tespit edilerek elde edilen bilgi, adli makamlarla paylaşıldı. Alınan izinle birlikte Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı (Vergi Denetim Dairesi Müdürlüğü) ile Ankara Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Muhafaza Gümrük Müdürlüğü ekiplerince koordineli ortak bir operasyon başlatıldı.

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi Yakacık Mahallesinde faaliyet gösteren nakliye şirketinde yapılan denetimde, şüphe çeken ve farklı 7 kişi tarafından İstanbul'a gönderilen 15 koli içerisinde16 bin 880 paket sigara, 127 paket pipo tütünü, 165 kilo kaçak çay, 138 kaçak parfüm ele geçirildil Cumhuriyet savcısının talimatıyla ele geçirilen malzemelere Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere el konuldu.

Kaçak sigara, pipo tütün, çay ve parfüm malzemelerini farklı illere göndermek isteyen H.M., D.Ö., Ş.İ., V.A., H.A.,S.A., E.K. adlı 7 kiş hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem yapıldı.



FK(AY/AAA)