Cumhuriyet Meydanı’nda Çevre Günü nedeniyle düzenlenen törene Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu ve konuklar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu, çevre bilincinin tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de oluştuğunu ve geliştiğini, 2000’li yıllarla birlikte de çevresel atıklarla ilgili bilinçlenmenin başladığını anlattı.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir çevre bırakmak adına herkesin üstüne düşeni yapmasını isteyen Şahinoğlu, "Özellikle plastik ürünlerin doğada bin yıl kaldığını düşünürsek, çevrenin kirlenmemesi için ne kadar çok özen göstermemiz gerektiği de anlaşılır. Temiz ve yeşil bir çevre atalarımızın mirası değil, çocuklarımızın geleceğidir" dedi.

Konuşmaların ardından, Başakpınar ve Nurihas ilköğretim okulları ana sınıfı öğrencileri, anneleri tarafından tasarlanan 'Atık Kıyafet' defilesinde podyuma çıktı. Minik öğrenciler, annelerinin, poşet, gazete kağıdı ve plastik kullanarak tasarladığı kıyafetleri kırmızı halının üstünde başarıyla sundu. Öğrencilerin defilesi büyük alkış aldı.

Defilenin sonunda minikler, 'Zamanı geri döndürelim', 'Geri dönüşüm gelecek nesillere hediyedir', 'Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde, beyaz adam, paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak' yazılı dövizlerle çevre konulu resimler taşıdı.



DÖ(OE/CK)