Milli Eğitim Bakanlığı, AÇEV, Türkiye Vodafon Vakfı işbirliği ile yürütülen 'Geleceğe İlk Adım' projesi kapsamında Kars merkez ve 6 ilçenin köy ilköğretim okullarının ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı sergi Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda açıldı. Açılışa Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu, Müdür yardımcısı Erkan Türk, öğretmenler, ana sınıfı öğrencileri ve veliler katıldı.

OYUNA DALDILAR

Açılıştan sonra davetliler sergi salonunu gezerken, köy ilköğretim okullarının minik öğrencileri ise sergiyi unutup oyuna daldı. Önce açılış için hazırlanan balonlarla oynayan çocuklar, ardından okullarında öğrendikleri oyunları sergilediler. Davetlilere hünerlerini gösteren öğrenciler el ele oyunlarıyla büyük beğeni topladı. Ziyaretçiler de sergi gezisine ara verip miniklerin sürpriz oyunlarını izledi. 

MİNİKLERİN SERGİSİNE MİNİKLERDEN ZİYARET

Bu arada sergi salonunu Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Miniklerin sergisini minikler ziyaret edince de ortaya renkli görüntüler çıktı. Serginin minik kahramanları, ziyaretlerine gelen akranlarına çikolata ve şeker ikramında bulundular. Birlikte sergiyi gezmeye başlayan minikler, sıkılınca da yeniden oyun oynamaya ve kendi dünyalarında eğlenmeye devam etti.

BA(KS/COŞ)