198 metre uzunluğundaki 'USS Sullivans', 296 subay ve askeri ile saat 16.00 sıralarında Bodrum'a ulaştı. Savaş gemisi, sahil güvenlik botlarının denizden, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin ise karadan sağladığı geniş güvenlik önlemleri arasında Mantar Burnu'ndaki Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirledi. Türkiye'ye ilk kez gelen destroyer tipi savaş gemisinin 4 bin 400 deniz milini, yakıt takviyesi yapmadan gidebiliyor. Savaş gemisinde bulunan askerlerden bazılarının gemi yanaşırken Bodrum fotoğrafları çektiği görüldü.

Gemi komutanlarının yarın Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret edecek. Amerikan askerleri de Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda Bodrumspor Basketbol Takımı ile dostluk maçı yapacak. Gemi pazartesi günü sabah saatlerinde Akdeniz’e açılmak üzere Bodrum’dan ayrılacak.

Son iki yıl içerisinde Bodrum'a gelen ABD savaş gemilerinden 'USS Higgins', 'USS Carney' ve 'USS John L Call', Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından protesto edilmişti.



YA(İÖ/CK)