Amerika'dan 2 ay önce Türkiye'ye gelerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okutman olarak görev yapan Jessica Salvador ve Claire Baytaş, Türk yemeklerine hayran kaldı. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini öğrenmeye karar veren Jessica Salvador ve Claire Baytaş, Bolu Belediyesi'nin aşçılık kursuna katıldı. Bolu Belediyesi İmarethanesi'ndeki kursta Salvador ve Baytaş, ilk önce köfte ve çorba yapmayı öğrendi. İki okutman dün akşam da tava yemeklerini yapmayı öğrendi. Salvador ve Baytaş daha sonra yaptıkları yemekleri ve ayva tatlısını aşçılar ve kursa katılanlarla birlikte yedi.

Türk yemeklerine hayran kaldığını belirten Jessica Salvador, "Türkiye'ye geldiğimde yediğim kebap ve tatlılara hayran kaldım. Özellikle Gaziantep baklavasına bayıldım. Bu lezzetleri yapmayı öğrenmek için buraya geldim. Çok güzel bir arkadaşlık ortamı var" dedi.

Annesi Amerikalı, babası Türk olan, ABD'de doğan Claire Baytaş ise, "Daha önce lahmacun yemiştim. Türkiye'ye geldiğimde çok yemek çeşidi olduğunu gördüm. Bu lezzetli yemekleri yapabilmek için bende kursa katıldım" dedi.



MY(MÇ/AAA)