Olay geçen 26 Eylül tarihinde Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Servisinde meydana geldi. İddiaya göre son bir yılda sırtında çıkan tümörden rahatsız olan 1 çocuk babası Mehmet Reşit Kaplan, hastanede Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı B.Ç., tarafından muayene edildi. Burada 2,5 santimlik tümör ameliyatla alındı. Ameliyattan 3 gün sonra 29 Eylül günü saat 22.00’da Mehmet Reşit Kaplan’ın bilinmeyen bir nedenle akciğerinde aşırı su birikmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Yürüyerek geldiği hastanede hayatını kaybeden, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Mehmet Reşit Kaplan'ın cenazesi, Şanlıurfa’nın Payamlı Köyü’nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

mişti.

KAPLAN AİLESİNDEN TEPKİ

Süleymaniye Mahallesinde oturan Kaplan ailesi, yaşananlara isyan ederek, genç yaşta ölen Mehmet Reşit Kaplan’ın ölüm sebebinin bir an önce ortaya çıkmasını isteyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen 4 çocuk annesi 65 yaşındaki Emine Kaplan ölen oğlunun fotoğrafını öpüp koklayarak, Kürtçe, ‘Hain doktorlar, sapasağlam oğlumu öldürdü’ diyerek ağıt yakıyor. Genç yaşta kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Eyyüp Kaplan ise şunları söyledi:

“Kardeşim sırtında bulunan küçük bir tümörü aldırmak için yürüyerek Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine gitti. Burada doktor B.Ç., tarafından 1 saat süren bir ameliyatta alındı. Kardeşim ameliyattan çıktıktan sonra çok acı çekiyordu. Bu durumu doktora illetliğimizde bize hastanız çok şımarık hiç dayanıklı değil deyip acısını dindirmediler. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Hastane ve doktor hakkında maddi ve manevi dava açacağız.”

Kaplan'ın ölümü üzerine yakınları, iki hafta önce hastanenin acil giriş ve çıkısını sandalye ve banklarla oluşturdukları barikatla kapatıp vatandaşların bu hastaneye gelmemesini istemiştiler. Acılı aile üyeleri, "Bu hastaneye gelmeyin buraya gelen sağ sonra ölü olarak çıkıyor. Burası hastane değil kasaphane’ diyerek tepkisini dile getirmişlerdi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Sırtındaki 2,5 santimlik doku parçası (tümör) şikayetiyle hastaneye 26 Eylül 2012 tarihinde başvuran Mehmet Reşit Kaplan’ın ölümüyle ilgili olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği olaydan üzüntü duyulduğunu, hayatını kaybeden gencin ameliyatında kusur veya ihmalin tespit edilmesi durumunda ilgililer hakkında yasal işlem yapılacağı ifade edildi. Ameliyatı yapan doktor B.Ç., ise gazetecilere açıklama yapmadı.



AL(AAA)