Rize’de özel bir firmada çalışan Bahtiyar Çoruh, 5 Aralık günü, arkadaşı 28 yaşındaki Sedat Şen yönetimindeki 53 DS 142 plakalı otomobille Kemalpaşa Beldesi’nden Rize’ye doğru yola çıktı. Araç, sürücünün, Kemalpaşa Beldesi’nde geçen yıl deniz tahribatı nedeniyle karayolunda oluşan çöküğü görememesi sonucu deniz kenarına düştü. Sedat Şen ile Bahtiyar Coşkun kazayı hafif sıyrıklarla atlattı, aynı araçta bulunan 42 yaşındaki İhsan Düzenli ise ağır yaralandı. Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Düzenli ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Coşkun da ilk tedavisinin ardından tedbir amaçlı olarak bir başka ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

FOTOĞRAFTAN 10 DAKİKA SONRA İKİNCİ KAZA

Arhavi Devlet Hastanesi’nden çağrılan 08 AZ 471 plakalı ambulansla sevk edilen Çoruh sedyede yatarken, hatıra kalması için cep telefonu ile kendi fotoğrafını çekti. Ancak ambulans, Bahtiyar Çoruh'un fotoğraf çekmesinden sonra devrildi. Arhavi Tüneli çıkışında meydana gelen kazada ağır yaralanan ve bir başka ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Çoruh, Beyin Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alındı.

6 gün yoğun bakımda tutulan, omurgasında kırık nedeniyle vücudunun sağ tarafını hareket ettiremeyen Çoruh, ilk kazadan sonra yaralanan arkadaşlarına yardım ettiğini belirterek, "Hiçbir şeyim yoktu. Doktor, tedbir amaçlı olarak beni ambulansla Rize’ye gönderdi. Yolda hatıra olsun diye resim çektim. 10 dakika sonra ikinci kazayı yaşadım" diye konuştu.

Baba Hasan Çoruh ise Kemalpaşa'da bir yıl önce çöken karayolunun aradan geçen süreye rağmen onarılmadığını ve ışıklı uyarıcı levha da konulmadığını öne sürerek şunları söyledi:

"Kazadan sonra bölgeye ışıklı uyarıcı levhalar konuldu. Bu ülkede önlem alınması için illa da birilerinin canının yanması mı gerekiyor? İkinci kazada oğlumun acil bir durumu olmamasına rağmen ambulans şoförü hızlı araba kullanmış. Oğlum arabada hemşireye bile, 'Araba sağa sola kayıyor' demiş. Bu uyarıdan sonra da kaza olmuş."



MK(TM/CK)