Bugün sabah saatlerinde, Kadir Yıldız yönetimindeki ambulans, evinden aldığı hastayı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne bıraktıktan sonra Bahçelievler Mahallesi'ndeki 112 Acil Servis İstasyonu'na dönmek için yola çıktı. Kadir Yıldız, Soğuksu Semti'nde sigara almak için marketin önünde durmak istedi. Kaldırıma yaklaştığı sırada ambulansın aynası iddiaya göre kaldırımda yürüyen Selahattin Gülay'a çarptı.

2009 yerel seçimlerinde MHP'den Zonguldak Belediye Başkan adayı olan Selahattin Gülay, ambulans sürücüsüne tepki gösterdi. Çıkan tartışmada Gülay, sürücü Kadir Yıldız'a iddiaya göre yumruk attı. Burnu kırılan Yıldız, başka bir ambulanla Zonguldak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu olan Yıldız, Selahattin Gülay'dan şikayetçi oldu.

Yıldız, karakolda ifade verdi. Yıldız, "Ambulansla marketin önünde durduğumda, 'Dikkat etsene' diyerek bana küfür etti. Ben kendisini tanıdığım için böyle bir davranış beklemiyordum. Bir anda yumruk attı ve burnum kırıldı" dedi.

Selahattin Gülay, şikayet üzerine polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Gülay, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



GG(EE/BT)