49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ‘Güzelliğin On Par’ Etmez filmindeki rolüyle 'En iyi erkek oyuncu' ödülünü alan Abdulkadir Tuncer, törenin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Çok karışık bir duygu. Kendimden geçtim. Şu an konuşacak durumda değilim" dedi.

Filmin yönetmeni Hüseyin Tabak ise, hiç beklemedikleri bir ödül aldıklarını söylerken, "İnsanların sinemaya gitmesi bizim için en büyük ödül olur. Kürt insanlar, Türk insanlar için, bu topraklarda kalan bütün insanlar için bu filmi yaptık. İnanılmaz bir duygu. Bu ödülü başka büyüklerle paylaşmak, önce Yılmaz Güney'in bu ödülü almasından acayip gururlanıyorum. Bu ödülün değeri bizim için on para etmez. Milletin sinemaya gitmesini, bu filmi sinemada izlemesini istiyorum" diye konuştu.

Elveda Katya filmindeki rolüyle 'En iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Anna Andrusenko da, mutluluğunu önce annesiyle paylaştığını ifade ederken, "Çok mutluyum. Hiç beklemiyordum ve endişeliydim. Çok mutlu etti beni. Organizasyonu yapanlara ve organizasyonda bulunanlara teşekkür ederim. Filmimi bu kadar güzel göstereceklerini beklemiyordum" dedi.

 

Aİ (SU/RT)