Aralarında Nurgül Yeşilçay, Caner Cindoruk, Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Rutkay Aziz, Menderes Samancılar, Şerif Sezer ve Yusuf Sezgin gibi sinema ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin de yer aldığı 79 sanatçıyı, Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve festival yetkilileri çiçeklerle karşıladı. Adanalı sinema severler de, yoğun ilgi gösterdikleri sinemacıları alkışladı ve anı fotoğrafı çektirdi.

NURİ ALÇO'YA BÜYÜK İLGİ

Havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan sinemacılar, heyecanlı olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın çiçek verdiği Nurgül Yeşilçay, VIP Salonu'ndan çıkarkan soruları yanıtsız bıraktı. Adanalı olan Caner Cindoruk ise heyecanlı olduğunu belirtti. Herkesin büyük ilgi gösterdiği Nuri Alço da, "Adana çok daha düzenli, güzel festivaller yaşayacak. Aktör olarak çok mutluyum" dedi. Alço, istek üzerine çok sayıda kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

'ALTIN KOZA'YI YENİ JENERASYON BİLMEZ AMA'

Türk sinemasının iki ünlü ismi Menderes Samancılar ve Yılmaz Köksal, gazetecilerin soruları üzerine Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali'ni kıyasladı. Yılmaz Köksal, "Altın Koza'nın 19'uncusu yapılıyor. 30 sene ara verildi, keşke 59'uncusu yapılsaydı. Yeni jenerasyondakiler bilmez ama Altın Koza'nın değerini Yeşilçam oyuncuları iyi bilir. Altın Koza'da sözünü ettirecek filmler var" diye konuştu.

İki festivalin kıyıslanmasını doğru bulmayan Menderes Samancılar ise, "Altın Koza- Altın Portakal ayrımına girilmemeli. Önemli olan iki festivalin dayanışma içinde birlikte götürmektir. Spekülasyonlar olabilir, aksaklıklar olabilir, tarihler çakışabilir ama iki festival yürümelidir" diye açıklama yaptı.

Festival konukları, otobüslerle konaklayacakları otele gitti.



YB(OA/COŞ)