Almanya'da bir otomobil fabrikasında ustabaşı olarak çalışan Wolfgang Kimming Liebe, tam 25 yıldır Katolik papazları gibi giyinerek yılın belli dönemlerinde dünyanın farklı yerlerine giderek Noel Baba'nın yardımsever kimliğini tanıtmaya çalışıyor. Çocuk yuvaları, çocuk hastaneleri, yardım kuruluşlarını ziyaret eden Kimming Liebe son 10 yıldır her yıl Antalya'nın Demre İlçesi'ne geliyor. Geçen pazartesi günü Demre'ye gelen Kimming Liebe, buradan Ankara'ya giderek önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret etti.

Ardından tekrar Demre'ye dönen Kimming Liebe, M.S. 3'üncü yüzyılda Demre'de yaşadığına inanılan Noel Baba'nın (Aziz Nikolas) mezarının bulunduğu Noel Baba Müzesi'ni ziyaret etti. Burada karşılaştığı Ukraynalı din adamlarıyla sohbet eden Kimming Liebe, kıyafetiyle ilgi çekti. Çocuklarla fotoğraf çektiren Alman Noel Baba, Myra Antik Kenti'ni de ziyaret etti. Demre'yi gezen Kimming Liebe, sokaktaki çocuklar ve turistlerin ilgi odağı oldu. Kıyafetinin üzerindeki Türk bayrağı hakkında turistlere bilgi veren Kimming Liebe, Noel Baba'nın Türkiye'de yaşadığını, Demreli olduğunu anlattı, gittiği yerlerde bunu anlattığını söyledi.

NAMAZ KILDI, DUA ETTİ

Demre Belediye Başkanı Demokrat Partili Süleyman Topçu tarafından kabul edilen Kimming Liebe, daha sonra Kaymakam Yusuf İzzet Karaman'ı da makamında ziyaret etti. Kimming Liebe, gittiği ülkelerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Alman Noel Baba, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı'yı da makamında ziyaret etti. Kimming Liebe ve Müftü Bahattin Ataklı ilçenin en büyük camisi Bayrakçı Camii'ne giderek burada birlikte namaz kıldı, dünya barışı için 'dua' etti.

MÜFTÜDEN ÖZÜR DİLEDİ

Duanın ardından gazetecilere açıklama yapan Kimming Liebe, "Bir Hıristiyan olarak Allah'ın evi sayılan camide Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmi kınıyorum. Noel Baba'nın yaşadığı, din adamı olarak görev yaptığı Myra'da, Demre, tüm Hıristiyanlar adına bu camide Hz. Muhammed'e yapılan saygısızlıktan dolayı sayın müftüden özür diliyorum" dedi.