Süheyla Kaplan- Almanya
 

 

Märkische Oderzeitung gazetesi, Türkiye'nin İslamlaşma yönünde yeni bir adım attığını öne sürerek, Erdoğan'ın devleti islamlaştırma çabalarının sözde demokratik tavizlerle kamufle ettiği ileri sürüldü. 

 

Gazete yorumunda şöyle denildi:  "İşte Türkiye yine İslamlaşma yönünde yeni bir adım daha atıyor. Neredeyse bir yüzyıla yakın bir süreden beri devlet ve din işlerinin ayrı tutulmasının sembolü olan başörtüsü yasağı daha da sulandırılacak. Bu adımla Başbakan Erdoğan, Türkiye’yi kültürel açıdan Avrupa’dan daha da uzaklaştırmış oluyor. Bu gelişmede Ankara ile yakınlaşma konusunda ağır aksak davranan AB de suçlu! Erdoğan’ın İslamî muhafazakâr partisi, Kürtlere taviz vermek suretiyle doğabilecek tepkileri, başörtüsü konusunda düzenlemeye giderek örtmeye çalışıyor. Ama iki şeyin, başörtüsü ve Kürtler konusunun birbiriyle hiçbir surette ilgisi yok! İşte tam da bu yüzden Erdoğan’ın attığı adım şüphe doğuruyor. Erdoğan, devleti İslamlaştırma çabalarını, sözde demokratik tavizlerle kamufle etmiş oluyor."

 

Süddeutsche Zeitung gazetesi ve der Spiegel dergisinin internet sayfasında da yer alan haberde, artık başörtülü kadınların devlet memuru olabileceğine dikkat çekildi.