Olay saat 22.00’de İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi Simge Sokak’ta meydana geldi. Boş bir arsada alkol alan 19 yaşındaki Samet Öztürk ve Hüseyin Esen ile 18 yaşındaki Ufuk Yıldırım, yüksek sesle küfürlü konuşup çevreyi rahatsız etmeye başladı. Gürültüden rahatsız olan 36 yaşındaki Asuman Sert oturduğu evin balkonuna çıkarak gençleri etrafı rahatsız etmemeleri üzerine uyardı. Kendilerini uyaran Asuman Sert’e "Sen içeriye gir kocan gelsin" diyerek küfür etmeye başladılar. Eşine edilen küfürleri hazmedemeyen 38 yaşındaki Adem Sert, dışarı çıkarak alkollü gençlerin yanına gitti. Çıkan tartışma sonucu şehir magandaları, tekma tokat saldırdıkları Adem Sert'i yanlarında bulunan bıçakla göğüs altı ve sol bacağından yaraladı. Eşinin kanlar içinde yere yığıldığını gören Asuman Sert, kayınbiraderi Raşit Sert'ten ağabeyine yardım etmesini istedi. 

Ağabeyinin kavgada bıçaklandığını öğrenen Raşit Sert 16 KEH 55 plakalı aracıyla olay yerine gelerek gençlerle kavga etmeye başladı. Alkollü gençlerden ikisi Raşit Sert ile kavga ederken üçünkü kişi ise elindeki şişelerdeki biraları otomobilin içine döküp çakmakla ateşledi. Evlerinden çıkan mahalle sakinleri bir anda alev topuna dönen otomobili söndürmeye çalışırken, yaşanan kargaşadan yararlanan Samet Öztürk, Ufuk Yıldırım ve Hüseyin Esen olay yerinden kaçtı.

Durumu ağır olan Adem Sert özel bir otomobille İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aşırı kan kaybeden Adem Sert iki saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Adem Sert’i ağır yaralayan Raşit Sert’in ise otomobilini yakan alkollü gençleri yakalamak için polis ekipleri harekete geçti. Olaya karıştıkları belirlenen Samet Öztürk ve Ufuk Yıldırım polis tarafından yakalanarak gözaltına alınırken kaçan Hüseyin Esen aranıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SA (FK/SSA)