Fenerbahçe eski Başkanlarından Ali Şen, tarihi derbiyi Bodrum'a bağlı Yalıkavak Beldesi'ndeki çiftliğinde izledi. Çalışma odasındaki sinema salonunda bulunan dev ekranda kuzeni Faruk Zeylan ile maçı izleyen Şen, maç öncesinde Fenerbahçe formasını giydi. Formanın uğur getireceğine inananan Şen, maç sırasında gelişen pozisyonlar karşısında heyecanlı anlar yaşadı.

ŞEN, "ŞİKE FENERBAHÇELİLERİ DERİNDEN ETKİLEDİ"

Maç öncesinde şike soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Şen, "Türk futbol tarihinde olmamış olaylar bu yıl yaşandı. Hepimizi derinden yaraladı. Şike soruşturması özellikle biz Fenerbahçelileri derinden yaraladı. Bu ülkedeki, siyasetçileri, başbakanımızı, cumhurbaşkanımızı, bakanlarımıız, taraftarları, yöneticileri, gazetecileri, herkesi etkiledi. Birşey kesin ki; 3 Temmuz'da başlayan bu olayın nereye gideceği, hangi olaylarla kimin ilişkisi var belli değildi. Ama birşey gözüküyor. Biz Fenerbahçe camiası, hepimiz, taraftarlar, yöneticiler, futbolcular, basın bu ülkede yaşayanlar veya dünyanın neresinde yaşıyorlarsa yaşasınlar Fenerbahçeyle kenetlendiler. Biz omuz omuza verdik, birbirimize sarıldık. Bunun dünyada örneği yok. Sporda örneği yok, siyaset dünyasında örneği yok, demokraside örneği yok, hiçbir yerde de örneği yok. Biz pazar günü sabah duyduğumuzda hiç bir zaman inanmadık, inanmak istemedik. Hiçbir şekilde kondurmadık. Şu anlaşıldı ki; 10 ay sonra Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu karar verdi, anladık ki kulüpler karışmamış, birşey yapmamış, Aziz Yıldırım birşey yapmamış. Biz bu kurullara inanıyoruz. Bu kurulların başındakiler bu ülkenin en iyi hukukçularıdır. Neticede geldik sezonun sonuna. Türkiye'de liglerde 34 maç oynanır, bugünkü 40'ncı maç. Futbolcular 40 maç oynamaya alışık değil. Ben bugün nedense 4-0 yeneceğiz diyorum" dedi.

DAKİKA DAKİKA MAÇI YORUMLADI

Maç başladığı andan itibaren Ali Şen de oyunu yorumladı. Her iki takımın maça telaşlı başlamadığını, Fenerbahçeli futbolcuların rahatlık, Galatasaraylı futbolcularda tedirginlik olduğunu dile getirdi. Maçın ilk dakikalarında Fenerbahçeli Semih'in topu ağlara göndermesinin ardından Cüneyt Çakır'ın golü vermemesine sinirlenen Ali Şen "Bir dünya hakemi Cüneyt Çakır'a hiç yakışmadı. Top kalecinin elinden çıktığı anda topa vurmak serbesttir. Cüneyt'e yakışmadı" dedi.

"İYİKİ BAŞKAN DEĞİLMİŞİM"

Maç sırasında defalarca Galatasaraylı Semih'in oyunun yıldızı olduğunu dile getiren Ali Şen, 65'nci dakikada Dia'nın aldığı kırmızı kartına çok sinirlendi. Dia'nın yaptığının amatörce olduğunu belirten Şen, "İyiki başkan değilmişim, daha oyunun bitmesine yarım saat var, biz 10 kişi kaldık. Dia'nın yaptığı iş değil. Bir takım, maça bu kadar dakika kala nasıl 10 kişi kalır, aklım almıyor" dedi.

ŞAMPİYON OLAN GALATASARAY'I TEBRİK ETTİ

Maçın uzatma dakikalaırını ayakta izleyen ve oldukça gergin olduğu gözlenen Ali Şen, maç sonunda Galatasaray'ı tebrik etti. Maçın yıldızının Galatasaraylı Semih olduğunu dile getiren Ali Şen, "Şampiyon Galatasaray'ı tebrik ediyorum ve bizim futbolculara kızmıyorum. Galatasaray'a bizim stadımızda yenilmek bana her zaman üzüntü ve sıkıntı verir. Bu sezon bizim futbolcuların göstermiş olduğu başarı, bir şampiyon gibi oldu. Büyük baskılarla, streslere karşı inanılmaz bir sezon geçirdik. Çarşamba günü Türkiye Kupası maçında inşallah Bursaspor'u yener. 30 yıl evvel benim başkanlık yaptığım dönemde de yenmiştik. Bütün kupaları almıştık. O zamandan beri alamıyoruz, inşallah bu Türkiye Kupası'nı alırız. Yani kızamıyorum bizim futbolculara, öfkelenemiyorum. Bizim takımın, yöneticilerini, futbolcularını hepsini tebrik ediyorum. Başkanın da içerden zaman zaman müdahale etmesi, elektrikli günlerde mesaj vermesini O'nu da tebrik ediyorum. Galatasaray'ın şampiyonluğunu da tebrik ediyorum. Bu arada Fatih Terim Türk futboluna yeni bir isim kazandırdı, O'da Semih'tir" dedi.



SŞ (KÖ/RT)