Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Madımak Oteli’ni kuşatıp 35 kişiyi öldürenleri  aklama çabalarının sürdüğünü söyledi. Akpınar, Akit Gazetesi’nin '19 yıldan bu yana söylenen Sivas yalanı' başlığı ile verdiği ve Sivas Katliamında hayatını kaybedenlerin morg fotoğraflarını yayınlayarak, ölenlerin yangında değil de içeriden birileri tarafından vurularak öldürüldüklerini iddia ettiği haberin tümüyle yalan olduğunu belirtti. Akpınar,  şöyle dedi: 

"Otopsi raporlarında kurşun yarasıyla ölen yalnızca 2i kişi; Ahmet Alan ve Hakan Türkgil’dir. Bunlar da saldırganlar arasında yer alan iki kişidir. Yangın sonrası yangından dolayı tedavi edilenler, kurşun değil yanık ya da dumandan zehirlenmeden dolayı tedavi edilmişlerdir. Bununla ilgili belgelerde gerek yazılan kitaplar da gerekse de mahkeme kayıtlarında vardır."

"ALEVİLER'İ ÇİRKİN EMELLERİNE ALET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Akpınar, İstanbul Kartal’da Aleviler'in yoğun yaşadığı bir mahaldeki okula Hacı Bektaşi Veli İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmesini isteyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştirdi. Akpınar, Aleviler'in 'Pir' olarak inandığı ve değer verdiği Hünkar Hacı Bektaşi Veli adının verilmesi düşüncesinin Aleviler'i kendi çirkin emellerine alet etmekten başka bir şey olmadığını söyledi.

“ALEVİLER’İ SURİYE OLAYLARININ İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Suriye’deki olaylara da değinen Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan AkpınarAkpınar, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki Türkiye’de Sünni iktidar, Suriye’deki çatışmaya Aleviler'i çekmeye çalışıyor. ABD ve onun siyasi temsilcileri Ortadoğu'da Müslüman halkın katliamı yaratırken Türkiye’deki Alevileri de olayların içine çekmeye çalışmaktadırlar. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, hiçbir güç Alevileri kendi kirli oyunları için kirli savaşa ortak edemeyecektir."



CZ(OE/İD)