Okurcalar Beldesi'ne bağlı Alara Köyü'nden geçen Alara Çayı, dün geceden beri etkili olan yağmur nedeniyle taştı. Alanya, Gündoğmuş ve Manavgat ilçelerine bağlı 20 köye ulaşım sağlayan yol kapandı. Yoldaki su seviyesi 70 santimetreye ulaştı. Köylere alternatif yollardan ulaşım sağlanmaya çalışılırken, ekili alanlar ve onlarca sera sel sularından zarar gördü. Seraların içi selin getirdiği kum ve çakılla doldu. Bahçelerdeki su seviyesi yer yer 2 metreye buldu. Su tahliye kanallarının yıkılmasından dolayı, bahçelere dolan su seviyesi portakal ağaçlarının boyuna ulaştı.

Bölgede önlem alan jandarma ekipleri, araç ve yaya geçişlerine izin vermiyor. Taşkının yaşandığı alanda oturanlar, küçük ve büyükbaş hayvanların telef olmaması için yüksek kesimlerdeki komşularına götürdü. Bazı köylüler ise tavuk ve küçükbaş hayvanlarını evlerine taşıdı. Belediye ekipleri, bölgedeki su tahliye çalışmalarına başladı.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada dün geceden buyana ilçe merkezinde metrekareye 20 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, yağışın perşembe gününe kadar etkili olacağını söyledi.