Havanın ısınmasıyla plajlar renklenmeye başladı. Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan turistler, sıcak havayı fırsat bilerek Damlataş ve Kleopatra Plajı'nda güneşlendi, yüzdü. Damlataş Plajı'nda güneşlenen İsveçli turist 18 yaşındaki Paulina Zelek, Alanya'ya daha önce 2 kez geldiğini ve çok beğendiği için bu yıl 2 haftalık tatil için yeniden geldiğini söyledi.

Aynı ülkeden Jessica Wernersson ise, "Alanya'ya ilk kez geliyorum ancak çok güzel ve eğlenceli buldum" dedi. Sara Bengtsson da kız arkadaşları ile birlikte tatil yapmaktan için mutlu olduğunu, denizin ve güneşin tadını çıkardıklarını kaydetti.

Alanya Belediyesi Halk Plajı Sorumlusu Mehmet Karadede ise "Yerli- yabancı ayrımı yapmadan Damlataş Plajı'na gelen herkese hizmet ediyoruz. 15 Mart'ta hazırlıklarımıza başladık ve 1 Nisan'dan itibaren halk plajını açtık. Gelen herkes buradan memnun ayrılıyor" diye konuştu. 

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, ilçede en yüksek hava sıcaklığı 20, deniz suyu sıcaklığı da 19 derece ölçüldü. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar birkaç derece artması bekleniyor.