Alanya'da 18 Aralık'ta yaşanan sel ve felaketi ardından evleri yıkılanlar, yardım isteminde bulundu. Okurcalar Beldesi Çakallar Köyü'nde yağış ardından sel ve heyelan oluştuğu tespit edildi. Bölgede meydana gelen heyelan sonrasında yamaçlardan kopan kayaların üzerine düştüğü Hüseyin Aydın'a ait tek katlı ev tamamen yıkıldı. Aydın'ın evinin hemen yanındaki ahırı sel suları bastı. Ahırdaki 2 inek ve 8 küçükbaş hayvan sel sularına kapılarak telef oldu. Sel, köyde tek başına oturan 55 yaşındaki Durdu İnce'nin evine de zarar verdi. Sel sularının çekilmesiyle birlikte çok sayıda kişi evlerine dolan çamur ve taş yığınlarını temizlemeye çalıştı.

Evi zarar gören, eşyaları kullanılmaz hale gelen Durdu İnce, samanlıkta kalmaya başları Tepelerden kopan kayaların düşmesi sonucu evi zararı gören Erol Güngör ise, şu ana kadar hiçbir yetkilinin bölgede inceleme yapmadığını söyledi. Felaketin ardından eşi, annesi ve oğlu 11 yaşındaki Murathan ile birlikte kurdukları çadırda kalan Hüseyin Aydın, valilik başta olmak üzere kaymakamlık ve ilgili kurumlardan yardım istediklerini vurguladı. Bölgede herhangi bir çalışma yapılmamasından yakınan Aydın, tüm eşyaları sel sularına kapıldığı için oğlunun okula gidemediğini söyledi.

Aşırı yağış nedeniyle Alara Çayı'nın da taştığını vurgulayan Aydın, "Çayın hemen kenarındaki büfem de tamamen yıkıldı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.