Vali Altıparmak, yangınların çıkış nedenleri konusunda endişesi bulunduğuna işaret ederek, "Buralar, tarla, bağ bahçe, piknik alanı değil. Kasıt olabilir. Ancak şu anda inceleme ve araştırmalarımız devam ediyor. Niye, nasıl yangın çıkarırlar anlamak mümkün değil. Bazen hasta ruhlu insanların yaptığı iş olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Vali Ahmet Altıparmak, Alanya'nın Güzelbağ Beldesi ve Bayır Köyü'nde devam eden yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Güzelbağ'da çıkan yangının kontrol altında olduğunu, ancak Bayır Köyü'ndeki yangının devam ettiğine işaret eden Vali Altıparmak, bölgenin sarp ve ulaşılması zor olduğunu söyledi. Vali Altıparmak, "Bölge orman yangın yolları yapılmamış bir alan. Bu alanda müdahale ciddi manada sıkıntı yaratıyor" dedi.

İki ayrı bölgede aynı anda başlayan yangına 70 arazöz, 450 personel, 4 helikopter ve 2 amfibik uçakla müdahale edildiğini vurgulayan Vali Altıparmak, yangının çıkış nedeniyle ilgili şunları söyledi:

"Bu iki yangından endişeleniyorum. Buralar, tarla, bağ bahçe, piknik alanı değil. Kasıtlı olabilir. Ancak şu anda inceleme ve araştırmalarımız devam ediyor. Orman yangınına neden olmanın çok ağır cezaları var. Ama niye, nasıl çıkarırlar anlamak mümkün değil. Bazen hasta ruhlu insanların yaptığı iş olarak karşımıza çıkıyor. Alanya'da iki yangın da aynı anda çıkıyor. Başka köylerden gelip yakmalar oluyor. Ağaç kesiminden dolayı 'Kesim işini bize vermediniz' diye kızıp yakanlar oluyor. Jandarma teşkilatımız tüm olasılıkları araştırıyor."

Antalya'nın özellikle bu haftayı düşük nem koşulları altında yaşadığını ve bu koşullara şiddetli esen rüzgarın da eşlik ettiğini altını çizen Vali Altıparmak, vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Antalyalıların kendisini 'orman teşkilatının yangınla mücadele elemanı' olarak görmesi gerektiğini vurgulayan Vali Altıparmak, "Piknik yapmak için, mangal yakmasanız dahi, ormanlara girilmemesi lazım. Özellikle rica ediyorum, kimse kuru otları, anızı ateş yakarak temizlemeye kalkmasın. Herkesin bu dönemde bu alışkanlığı bırakması gerekiyor" diye konuştu.



EB(HA/SS)