Alanya'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Bu sabah şiddetini artıran yağmur, toprak kaymasına neden oldu. Son 24 saatte metrekareye 36 kilogram yağmurun düştüğü Alanya'nın Avsallar Beldesi'nde saat 14.00 sıralarında meydana gelen toprak kayması sonucu, DSİ'ye ait sulama kanalları toprakla doldu. Kanalın taşması üzerine Postane Caddesi tamamen su altında kaldı, araçlar güçlükle ilerleyebildi.

SERALAR SU ALTINDA

Beldede Karamustafalar Deresi'nin taşması sonucu ise tarım alanları ve seralar su altında kaldı. Toprak kayması nedeniyle aydınlatma ve enerji nakil hatlarına ait direkler devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ekipler, direklerin devrilmemesi için güçlendirme çalışması yaptı. Avsallar Belediyesi Fen İşleri ve DSİ ekipleri, kapanan kanalı açmak için  iş makineleriyle çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri ise binalardaki suyu tahliye etti.

Avsallar Belde Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Enver Görgülü, "Yazın drenaj hatlarını yapmasaydık, bölgemiz daha büyük bir sel felaketi yaşayabilirdi. Olayın meydana geldiği saatten itibaren tüm ekipleri seferber ettik. Can kaybı yok. Ancak maddi hasar meydana geldi" dedi.



ÖY(HA/COŞ)