Kaza, saat 13.00 sıralarında Alanya Dinek Mevkii'nde meydana geldi. Antalya yönünden Alanya merkezine seyreden Hasan Sabancı’nın kullandığı 07 NMU 72 plakalı otomobil kontrolden çıkarak, deniz kıyısındaki kayalıklara uçtu. Yaklaşık 15 metreden kayalıklara ters durumda düşen otomobilin sürücüsü Hasan Sabancı, kızı 39 yaşındaki Emine Sabancı, Havana Gönüllü ve kimliği henüz belirlenemeyen kadın yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, aracın yanına inerek yaralılara müdahale etti. Ekiplerin otomobilden çıkardığı yaralılardan Havana Gönüllü, kaza yerinde öldü.

DUA KİTABINI ELİNDEN BIRAKMADI

Sağlık görevlileri tarafından sedyeye yatırılan yaralılardan adı öğrenilemeyen kadın, elinde tuttuğu dua kitabını bir an olsun bırakmadı. Emine Sabancı ise kayalıklardan çıkarılması zor olduğu için sedye ile şişme bota alınarak olay yerine yakın bir noktadan yola çıkarıldı. Ambulansa alınan Emine Sabancı, Alanya Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralılardan Hasan Sabancı ve adı öğrenilemeyen kadın ise polis, sağlık ekipleri ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle kayalıklardan yola çıkarıldı.

Yaralılar ambulanslarla aynı hastaneye götürüldü. Gazipaşa Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalıştığı belirtilen Havana Gönüllü'nün cenazesi inceleme ardından Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'na götürüldü.



TE(HA/İD)