Muğla Valisi Fatih Şahin, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilere projeler hakkında bilgi verdi. Turizmi 12 aya yaymak için çalışmalar yaptıklarını belirten Şahin, ekoturizm için de iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Dünyada hızlı, ekonomik, siyasal ve teknolojik gelişmelere paralel olarak, turizm sektöründe de önemli bir değişim gözlemlendiğini anlatan Şahin, deniz- kum- güneş üçgeninin hakim olduğu alışılmış turizm anlayışından uzak, doğayla iç içe, iyi hizmet anlayışı çerçevesinde, bozulmamış temiz bir çevrede aktif tatil anlayışının yerleştiğini vurguladı. Şahin, "Ekoturizm konusunda Akyaka, Gökova ve Marmaris bölgesinde yeni cazibe alanları oluşturma fikriyle Gökova- Marmaris karayolu üzerindeki Okaliptus Yolu Projesi’nin önemi ortaya çıktı. Yerli ve yabancı turistler ile diğer ziyaretçileri çekebilmek için yürüyüş, bisiklet yolları, faytonla gezinti, çocuk oyun alanları, pazar alanları ve satış tezgahları yapılacak. Tarihi, doğal ve kültürel alanları gezdiren acenteler, bu merkezi de tur programlarına alarak turistlere farklı etkinlikler sunabilecek. Gökova bölgesindeki Akçapınar sörf alanıyla yakın olması da bütünlük sağlayacak olup rüzgar sörfüyle ilgilenenlerin, aynı zamanda dinlenebileceği ve plaj dışında zaman geçirebileceği bir yer olacak" dedi.

Fatih Şahin, projenin ilk etabında 4 bin 500 metrekarelik yol kaplama, 75 araç kapasiteli otopark alanı, çevre düzenlemesi, doğal ürünlerin satılacağı altı tezgahlık pazar yeri, Muğla El Sanatları (MELSA) ürünlerinin satılacağı 20 stant, büfe, çay bahçesi, çocuk parkı, güvenlik çiti, uyarı levhaları, kuş evleri, evcil hayvanların yaşam alanları, yürüyüş yolu, spor aletlerin bulunduğu alanların oluşturulacağını belirtti. İkinci ve üçüncü etaplarda ise küçük gölet ve sulak alanlar, seyir alanları, 12 bin 250 metrekarelik yol kaplama gibi çalışmalar yapılacağını kaydeden Şahin, sulak alanlarda kuş çeşitliliği ve yaban hayatının geliştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışılacağını dile getirdi.

Şahin, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait Sakartepe seyir alanının, Kızılağaç Köyü tüzel kişiliğine tahsis edildiğini ifade etti. Şahin, "Köyle MELSA arasında yapılacak protokol çerçevesinde alanda seyir terası, gözlem mekanları, kafeterya, tuvalet ve oturma alanları yapılacak. Yapıların mimari ve peyzaj projeleri, ilgili kuruluşlardan izin alındıktan sonra halkımız ile turizmin hizmetine açılacak. MELSA tarafından işletilecek Sakartepe seyir terasının tüm geliri, Kızılağaç Köyü Muhtarlığı'na bırakılacak" diye konuştu.