Dünyaca ünlü Gökova Körfezi'nin yanında bulunan ve geçen yıl `sakin şehir' unvanını alan Akyaka Beldesi'nde bugün saat 15.00 sıralarında çıkan otel yangını panik yarattı. Kermetur Mevkii'nde Niyazi Yılmaz'a ait Turkuaz Apart Otel'in çatı katındaki su ısıtıcılarına enerji veren elektrik tesisatı aşırı yüklenmeden patladı. Çıkan kıvılcımlar otelin çatısını tutuşturdu. Alevler Akyaka mimarisi özelliklerini taşıyan ahşap işlemelere ulaştı ve 3 balkonun ahşap süslemeleri yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın çevrede bulunan ahşap villalara sıçramadan söndürüldü.

Akyaka Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Çalca, olay yerine gelip gerekli önlemlerin alınmasını sağladı. Başkan Çalca "Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Sıcak su depolarını ısıtmak için kullanılan elektrik kabloları alev almış. Otelin büyük bir kısmını kurtardık. Alevler diğer binalara sıçramadı. İtfaiye olarak zamanında müdahale ettik" dedi.

Mahalle sakinleri büyük korku ve endişe yaşarken iki müşterinin bulunduğu ve yaralanmadan dışarı çıktıkları otelin yangına karşı sigortalı olduğu öğrenildi.


AB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)