Aksu İlçesi ve çevre köylerden gelen ve sayıları 1000'i aşan grup, saat 11.00 sıralarında Hacıaliler Köyü meydanında toplandı. 'Kanun güzel rayiç yüksek', 'Başbakanım millet kan ağlıyor. Kurtar milletini', 'Rayiç bedeli 150- 290 bin arasında', 'Burası tarım bölgesidir, ticari alan değildir' yazılı dövizler taşıyan grup adına sözcü olduğunu kaydeden Yusuf Varnaz, toplanma amaçlarının çözüm önerilerini sıralamak olduğunu söyledi. Varnaz, dedelerinden miras yoluyla kalan arazilerin yıllardır uykularını kaçıran bir sorun haline geldiğini belirtti. Mevcut hükümetin 2B çalışmasının çok yerinde olduğunu aktaran Yusuf Varnaz, şöyle dedi:

"2B yasa tasarısı önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Geçtiğimiz günlerde muhtarlarımızın Antalya Defterdarlığı'nda yaptığı toplantıda ortaya atılan rayiç bedelleri çok fahiş ve gerçek değerlerinin kat kat üstünde. Bugün Aksu'da tarım arazilerinin yıllık kira bedeli 500- 1000 TL, sulak arazide ise 200- 250 TL'dir. Belirlenen rayiç bedeller, bu arazilerin neredeyse 100 yıllık kira bedeline denk geliyor. Bizler burada işgalci değiliz. Atalarımız dedeleriniz yörük olduğundan keçisini, koyununu, devesini besleyebilmek için bu makilik araziye gözü gibi bakmış ve bir gül bahçesi gibi korumuştur. Aksu çiftçisinin Türk tarımına katkısı ortadadır. Antalya Hali'nin yüzde 70-80 ürünü Aksu'dan gitmektedir. Biz bu yerleri bedava istemiyoruz. İsteğimiz makul fiyatlarla arazileri alabilmektir. Başbakanımız Kore'de yaptığı konuşmada yabancı yatırımcıya bedelsiz arazi tahsis edeceğini söylemişti. Bizler ise bu araziler üzerinde çalışan ve vergisini veren küçük işletmeleriz. Tek isteğimiz bedellerin ödeyebileceğimiz seviyede olması."

Açıklamanın ardından özellikle kadınların oluşturduğu bir grup yürüyüş yaparak, Antalya- Alanya karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Grubun yolu, önlem alan Çevik Kuvvet polisleri tarafından kesildi. Burada bir süre bekletilen grup, "Yıllardır işlettiğimiz arazilerimizi rantiyecilerin eline bırakmayacağız. Amacımız, ekebileceğimiz topraklarımızı elimizde tutmak. Bizden neredeyse İstanbul Boğazı'ndaki arazilerin değeri kadar para istemeye hazırlanıyorlar. Bu araziler bize miras yolu ile dedelerimizden kaldı" diye isyan etti. Grup daha sonra dağıldı.