Özkan ARSLAN-İSTANBUL, AVRUPA Komisyonu Parlamenter Meclisi (AKPM) üyeleri, Ergenekon davası tutuklusu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, milletvekilleri Mustafa Balbay, Engin Alan, Mehmet Haberal ve diğer bazı tutuklularla görüşmek için geldikleri Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden ayrıldı. Heyet, görüşmeyle ilgili açıklama yapmadı.

AKPM Türkiye Rapörtörü Josetted Durrieu ve Denetim Komisyonu Sekreteri Sylviea Affholder, saat 14.00 sıralarında geldikleri cezaevinden, 19.45 sıralarında ayrıldı. Heyet, cezaevi çıkışında kendilerini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmadı.




TÜRKİYE’DE BAĞIMSIZ YARGI ARTIK ANCAK HAYAL


Öte yandan, öğle saatlerinde Adalet Bakanlığı’ndan izin alarak CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan ile görüşen CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, cezaevi çıkışında, sanıklardan edindiği ortak bir gerçek olduğunu belirterek, “Dijital ortamda sahte belge üretilmiş. Hem sanıkların hem avukatların ortak kanaati böyle. Benim görüşüme göre Türkiye’de bağımsız yargı artık ancak hayal. İnşallah kavuşacağımız bir ideal olarak düşünmek durumundayız. Onu da ancak bir reform yapılırsa görebiliriz” dedi.

Ekşi, AKPM üyelerinin cezaevinde yaptıkları görüşme ile ilgili de, “Fatih Hilmioğlu’nu görmüşler. Benden sonra da Mehmet Haberal ile görüşmüşler. Görüştükleri kişiler içerdeki tabloyu paylaşmışlar. İzin almadıkları için kaldıkları yerleri görememişler” diye konuştu.

Ekşi, özel yetkili mahkemeler kaldırılması yönündeki tartışmalarla ilgili sorulan soruya da, “Hukuk sistemimizin bu ayıptan kurtulması lazım” diye cevap verdi.


ÖA (FOTOĞRAF)