Akkuyu Nükleer Güç Santrali Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, İnşaat ve Montaj İşleri Müdürü Dmitri Litvinenko, bilgilendirme bürosunda gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, bilgilendirme merkezinin kapısının herkese açık olduğunu belirterek, "Gelecek olan herkese Akkuyu Nükleer Santralini, nükleer endüstriyi anlatacağız. Herkese açık olacağız, sürekli faaliyette bulunacağız. Herkese kapılarımız açıktır. Bilgi sahibi olmak isteyen herkese, her zaman için konu ile ilgili bilgi paylaşmak için gayretlerimizi sarf edeceğiz. Akkuyu ile ilgili ÇED sürecimiz devam ediyor. Şu an çalışmalar sürüyor. Mayıs ayında hazır olacağı bekleniyor. Bu sürecin ardından biz de çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Emniyet Müdürü olarak uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan ve Akkuyu Bilgilendirme Merkezi Müdürü olan Faruk Üzel, bilgilendirme merkezinin halkın ön yargılarını ortadan kaldıracağını savundu. Üzel, "Nükleer santralde enerji üretimi nükleer çekirdeğin parçalanması üzerine kurulu bir teze dayanıyor. Türkiye'de de çok bilinen bir söz vardır, 'Ön yargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur' yani hakiki, samimi, vatanperver duygularla endişe taşıyan insanlar buraya geldikleri zaman burada bu teknolojiye dair bütün sorularının cevaplarını alacaklar. Biz burada bu teknolojinin Türkiye için gerekliliğini anlatırken birileri de bunun zararlı olduğu iddiasıyla kendilerini ifade etmek isteyebilirler. Bizim Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, vergisini veren bütün yükümlülüklerini yerine getiren, insanlara istihdam sağlayan bir şirket olarak bizim çalışma hürriyetimizin kısıtlanmaması gerekiyor. Bu merkez samimiyetle sormak, araştırmak isteyen herkese açık olacak" diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali İnşaat ve Montaj İşleri Müdürü Dmitri Litvinenko da, maket üzerinde yapılacak santral hakkında bilgi verdi.