Grup adına basın açıklamasını Prof.Dr. İlker Belek okudu. Dinin esas referans noktası olarak işlev gördüğünü söyleyen Prof.Dr. İlker Belek, "Çok yakın zamanda 3x4 sistemi olarak bilinen düzenlemeyle ilköğretim düzeyindeki eğitimin dincileştirilmesi yönünde çok önemli bir adım atılmıştı. Daha birkaç gün önce ise Milli Eğitim Bakanı talep olduğunda ilkokullara da mescit açacaklarını belirtti. Bütün bunlar yapılırken hukuk tanımazlıkta da sınırları bulunmuyor. Hukuka tümüyle aykırı olmasına rağmen türbanı üniversitelerde fiilen serbest bıraktılar. Buna karşı çıkan öğretim üyeleri ise cezalandırıldı" dedi.

Pek çok kamu kurumunda türbanla hizmet verildiğini savunan Prof. Dr. Belek, şöyle devam etti:

"Fakültemizde mescit açılması haberi, seçilen yerin temel bilimler binası olmasından kaynaklanan ironi bir yana, evrensel anlamda üniversitenin kökeninde yer alan tıp tarihinin ve hekimlik tarihinin neresinde durduğumuz sorusunu bir kez daha sormamıza yol açacak niteliktedir. Bir din toplumu yaratılmak istenmektedir. Bu gidişle bütün bölümlerin içine mescit açılmaya çalışılacak."

AÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinin çok başka gereksinimleri bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. İlker Belek, "Derslik ve laboratuvarların kapasitesi yetersiz, kütüphane ise gülünç durumda. Öğrencilerin ders saatleri dışında çalışacakları alanlar kısıtlı. Öğretim üyelerinin kullanabilecekleri deney laboratuvarları yok. Üstelik bunlar uzun zamandır dekanlığa iletiliyor" diye konuştu.

Açıklamaya katılanlar, 'Mescit yerine laboratuvar', 'Gerici kuşatma öğrencilerden elini çek', 'Mescide ne hacet' dövizleri taşıdı ve 'Mescit değil daha fazla derslik' sloganı attıktan sonra dağıldı.