E 7 Şirketler Grubu, 15 ay önce Yalı Mahallesi'nde deniz kıyısında bulunan inşaat halindeki oteli satın alarak hızlı bir çalışmayla geçen günlerde oteli hizmete açtı. 33 bin metrekare kapalı alana sahip 19 katlı, 650 yatak kapasiteli Sky Tower Otel'de, 410 metrekare büyüklüğündeki kral odasında 2 misafir odası, bir yatak odası, hamam, sauna ve çalışma odası bulunuyor. 189 odalı otelde ayrıca 6 VİP suit, 104 suit, 2 VİP SPA odası, İtalyan, Balık, Sahil ve alakart restoranlarla, 320 kişi kapasiteli açık büfe hizmeti veren restoran mevcut.

1658 metrekarelik kadın ve 1428 metrekarelik erkek SPA merkezlerinde, hamam, sauna, masaj salonları, kar, buhar ve buz terapi odaları, şok havuzları, macera duşları, tuz odası, kadın ve erkekler için havuzlar, özel duşlar, bakım merkezi, güzellik merkezi, kadın ve erkekler için jakuzi ve tuz havuzları, fitness salonu, ayrıca SPA merkezinde vitamin bar bulunuyor.

Otelde 680 kişi kapasiteli kongre salonu, toplantı yemeklerinin yapılacağı 4 ayrı salon bulunuyor. Otelin 17 bin metrekarelik bahçesinde ise 3 havuz ve aqua park bulunmakta.

E7 Şirketler Grubu Başkanı Zekayi Aydeniz, "E 7 Şirketler Grubu 13 şirketimiz var. Otelcilik sektörüne de adım atmış oluyoruz. Oteli kiralık, işletmeye ve satmayı düşünmüyoruz. Aile şirketi olarak biz işleteceğiz. Otelcilik olarak tamamen iç turizme hitap edeceğiz. Otel daha çok konferans turizmi, alternatif sağlık turizmi olarak öne çıkacak. Bundan sonra otelcilik alanında yatırımlarımız devam edecek. Karadeniz'de ilk başlarken risk düşünmeden otelciliğe girdik. Fakat pişman olmadık. Karadeniz'in kıyısında böyle bir yatırım yaptığımız için mutluyuz. 12 milyon dolara oteli aldık. Toplam 60 milyon dolar yatırım yaptık" dedi.



AY(MÇ/BT)