Hastane ve ev ziyaretlerinde bağış bekleyenlerin yaşadığı sıkıntıyı gören AK Partili kadınlar, organ bağışını artırmak için harekete geçti. AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Kadın Kolları İzmir İl Başkan Yardımcısı Şükriye Özbinay’ın tüm organlarını bağışlamasının ardından bu kez Sosyal İşlerden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Yurdagül Kutay, gözlerini bağışlayacak. Gözlerinin Hülya Avşar’ınkilere benzetildiğini söyleyen Kutay, "İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Organ bağışının dinimizce de bir sakıncası yok. Ben bu gözlerle dünyaya hep iyilikle, güzellikle baktım. Ben öldükten sonra başkasında yaşasın. Bağışı, özel bir hastanede gerçekleştirip, bağış kartımı oradan alacağım" diye konuştu.

Ak Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, organ bağışını partili kadınlar arasından kampanyaya dönüştürdüklerini belirterek, "Zor durumda olan insanların hayatını kurtarmak sevapların en büyüğü. İyiliğe aracı oluyoruz. Biz kimseyi zorlamıyoruz ama organ bağışı konusunda bilinci artırdıkça bağış da artıyor" dedi.

Mesleği eczacılık olan Kızılırmak, kendisinin rahatsızlığı nedeniyle organlarını bağışlayamadığını, hatta kan bile veremediğini söyledi.



ED(İÖ/CK)