Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Kocaeli'de de CHP üyeleri, hiçbir bilgileri olmadan AK Parti'ye üye olarak kaydedildiklerini öğrenince buna büyük tepki göstermişlerdi. CHP üyeliklerinin de düşürüldüğünü öğrenen başta merkez İzmit olmak üzere Gebze, Çayırova, Darıca ilçelerinden yaklaşık 2 bin kişiyi temsilen bir grup CHP'li, bugün Adliye'ye giderek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunulmasının ardından açıklama yapan CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, kendi üyelerinin haberleri olmadan, AK Parti'ye üye yapılmalarının 'hukuksuzluk' olduğunu söyledi ve bunun takipçisi olacaklarını belirtti. Yıldırım, "Bizler kendi hakkımızı arıyoruz. Bu üyelikler siyasi parti yasasına da aykırıdır. Vatandaşların bilgisi olmadan kimlik bilgileri bir şekilde alınmış ve parti üyeliği yapılmış. AKP üyelerinin yüzde 50'si partiye üye olduklarını bilmiyorlar. Bu insanların haberi olmadan partiye üye yapılmış. Bizler kendi üyelerimizin haklarını savunacağız ve bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, "AKP il ve ilçe teşkilatları, yaptıkları üyelikleri kamuoyuna açmaları gerekir. Bunların bu konuda samimi olmadıklarını iyi biliyoruz. Bu üye listeleri bir şekilde kamuoyuna ulaştırılmalıdır. Bu listelerde sahte üyeliklerin ne kadar fazla olduğunu iyi biliyoruz. Listeler biran önce vatandaşlara açıklanmalıdır" diye konuştu.

Selman Yıldırım önümüzdeki günlerde de bu şekilde üye kaydedilen birçok partililinin toplu halde dilekçe vereceklerini de bildirdi.



MB(MB/SS)