Ak Parti Şırnak Merkez İlçe Başkanı Mustafa İlker'i evinde ziyaret eden Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Uludere olayının Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmaması için büyük bir mücadele verdiklerini söyledi. "Roboski olayı kanayan bir yaramızdır' diyen Ak Parti Milletvekili Dindar, "Orada mağdur olan kesim normal vatandaşlarımızdır. Yine mağdur olan kesim bu olumsuz olayın peşini bırakmayan ben ve benim gibi AK Parti iktidarıdır. Biz mağduruz. Çünkü mağdur olan bizim halkımız. Biz bu olayın peşindeyiz ve Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmaması için, unutulmaması için bir mücadele veriyoruz" dedi.

Yaşanan olay ile ilgili mahkeme sonuçlarını beklemek gerektiğini belirten Dindar, "Her şeyden önce idari soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Özel yetkili mahkemesinin soruşturması devam ediyor. Aynı zamanda askeri mahkemenin soruşturması devam ediyor. Bundan dolayı bir şey söylemeye kalkarsak sanki mahkemeye bir yön vermiş gibi oluyoruz. Biz mahkemelerin neticelerini beklersek, resmin bütün parçalarının tek tek bir araya getirerek baktığımız zaman daha güzel karar ve kanaat getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

KİM YAPTIYSA HESABINI VERMEK ZORUNDADIR

Roboski'de bir oyun veya ihmal olduğunu ifade eden milletvekili Dindar şöyle devam etti:

"İhmal de olsa ihmali yapan insanlar hakkında gerekli cezai müeyyide uygulanmalıdır. Kasıt varsa kesinlikle affedilmemek şartıyla kasıt yapan kişiler hakkında gerekli cezai müeyyide uygulanmalıdır. Ama bunu siyaset malzemesi yapıp ölülerin üzerinden rant elde etmek bize yakışmaz. Kim yaptıysa kahrediyoruz. Peşini de bırakmıyoruz. Mecliste de bunu dile getirdim. Makam ve mevkisi ne olursa olsun, kim yaptıysa mutlaka bunun hesabını bu halka ödemek zorundadır. En kısa zamanda neticelendirip, bu netice doğrultusunda verilecek olan karar neyse bunu uygulamak da hem ben, hem hükümet olarak buna hazırız ve bunun peşindeyiz. Çünkü bizim gayemiz doğruyu bulabilmektir. Resmin bir parçasına bakıp bir şey okumak değildir. Resmin bütün parçalarına bakıp, bir araya getirip bir bütün olarak resmi okumaktır. Vefat eden 34 gencimize Allah gani gani rahmet eylesin. O ailelerin acılarını yüreğimizde hissedip paylaşıyoruz, Allah başka kaza keder vermesin. Ama bunların faillerini bulup cezalandırana kadar mücadele edeceğimizi de beyan ediyoruz."



EK(GG/AAA) (FOTOGRAFLI)