SLOGAN, ALKIŞ, ISLIK VE DÜDÜKLERLE PROTESTO ETTİLER


Grup il binası önünde ' Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek ', ' Atılan işçiler geri alınsın ' ,  'Grev haktır engellenemez', ' Ölmek Var dönmek yok ' sloganı attı. Sloganların yanı sıra Hava - İş'e bağlı işçiler alkışlar, ıslık ve düdüklerle işten çıkarmaları protesto etti. THY'den çıkarılan işçiler adına basın açıklamasını Hava-İş Sendikası Baştemsilcisi Efem Çaycı yaptı.


Çaycı açıklamada, "Bizler THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş. işçileri 50 gündür bu şirket yönetimlerince uygulamaya konulan işçi kıyımına ve grev yasağına karşı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Bölümü'nde direniyoruz. Bizler onurluca grev yasağına hayır dediğimiz için işverenlerce kıyıma uğratıldık. Sendikal haklarımız, sendikamız ve demokratik bir ülke mücadelesi için mücadele ettik bundan pişman değiliz tam tersine mücadelemiz güçleniyor. Tüm ülkede ve dünyada haklılığımıza destek çığ gibi büyüyor " dedi.


"İŞ BARIŞI VE İŞ HUZURU DERİNDEN YARALANDI"


Çaycı açıklamada, "Usulsüzce düzenlenmiş tazminatsız iş sözleşme fesihleri geri alınmalıdır. Grev yasağıyla hakları çalınan işçiler tazminatsız işten çıkarmalarla daha da mağdur edildi. İş yerlerinde iş barışı ve iş huzuru derinden yaralandı. Bu hakkaniyetsiz karar sonrası tüm çalışanların iş motivasyonu bozuldu yaşanan kuralsızlıklar ve baskılar sonucunda uçuş emniyetini risk altına sokan tehlikeli bir ortam oluştu " diye konuştu. Çaycı, " İş barışı ancak işten çıkarılan işçilerin iş başı yaptırılması ve sağduyuyla Toplu İş Sözleşmesinin işveren ve sendikaca imzalanması halinde mümkündür. Sizleri sevdiklerinize emniyetle ulaştıran THY markası değil, uğradıkları haksızlığı ve mağduriyeti göğüslemeye çalışan THY emekçileridir " dedi.


 


" BÜTÜN SEÇİLİ KADROLARIMIZI BOŞALTMIŞ"


Hava - İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise, sendikaların içlerinin boşaltılmaya ve işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, "İşte bugün Türkiye'de yaşanan budur. 8 yıldır THY yönetimiyle birlikte mevcut siyasal iktidar Hava - İş Sendikası üzerinde her türlü entrikaya başvurmuş, delege seçimlerimizden genel kurulumuza kadar el atmış, sendikamızı belirli belirsiz zamanlarda kimliği bilinmeyen kişilerce denetime tabii tutmuş, beni alıp sorguya çekmiş, bütün seçili kadrolarımızı boşaltmış, delegelerimize listemizden çıkması yönünde baskılar yapmış, ama bir türlü Hava - İş Sendikası'nın üyesiyle kenetlenmesini engelleyememiştir " diye konuştu.


Basın açıklamasının ardından grup bir süre daha slogan atarak dağıldı.


PÇK-UC (MK) (FOTOĞRAF)