İstifası yankılara neden olan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan'ın kimseyle görüşmemek için telefonunu kapattığı belirtildi. Geçen hafta Ankara'da yapılan Ak Parti MKYK toplantısında Advan'ın istifasının gündeme gelmediği ve yerine atama yapılana kadar istifanın işleme konulmayacağı bildirildi. AK Parti yetkilileri, prosedür uyarınca yerine biri atanana kadar Advan'ın istifasının işleme konulmayacağı belirtildi. 

AK Parti Diyarbakır il Teşkilatı tarafından dün Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Topçuoğlu'nun, "Siyasal kimlik" konulu konuşmasının yer aldığı Siyaset Akademisi 8’inci dönem toplantısına istifa eden il başkanı Advan'ın yerine il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır il başkanı Halit Advan'ın bir gazeteye verdiği, "Dindar Kürtler artık BDP'ye oy veriyor" açıklamasından sonra, "Benim böyle bir il başkanım olamaz" dediği öne sürülmüştü. Advan, bunun ardından "Görülen lüzum üzerine" istifa ettiğine dair dilekçesini genel merkeze vermişti.  
 
FA(GG/İD)