Olay, 2007 yılının Ocak ayında Kemalpaşa'da meydana geldi. Eşi Arif Hilmi Hakaramaz'la geçinemeyen ve şiddet gördüğünü ileri süren Fatma Hakaramaz, evi terk ederek, babasının aynı ilçedeki evine gitti. Bunun üzerine kayınpederinin evine gelen Arif Hilmi Hakaramaz, tüm barışma tekliflerine olumsuz yanıt veren eşi Fatma Hakaramaz ile tartışmaya başladı. Bu sırada eşini tehdit eden Hakaramaz, kendisine müdahele eden eşinin babası ve aile üyeleriyle de tartışıp kavga etti. Fatma Hakaramaz, babası Muzaffer Özfidan, kız kardeşi Sabahat Parlak ve erkek kardeşi Mürsel Özfidan, Arif Hilmi Hakaramaz'ı bıçak ve baltayla vurarak öldürdü. Aile üyeleri, iki gün kaçarak gizlendikten sonra polise teslim oldu, ardından tutuklandı.

GEÇEN YIL TAHLİYE EDİLDİLER

Cezaevinde 4.5 yıl yatan Fatma Hakaramaz, babası Muzaffer Özfidan, kız kardeşi Sabahat Parlak ve erkek kardeşi Mürsel Özfidan, geçen yıl Haziran ayında İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 16'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar kararla birlikte tahliye edildi. Yargıtay'ın kararı onaması üzerine sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İzmir Emniyeti İnfaz Büro Amirliği ekipleri, ailenin yakınlarını takip ettikten sonra ilk olarak Kemalpaşa ilçesinde kaldıkları eve operasyon düzenledi. Ancak burada bulunamayan Fatma Hakaramaz, babası Muzaffer Özfidan, kız kardeşi Sabahat Parlak ve erkek kardeşi Mürsel Özfidan'ın, Seferihisar'da bulunan yakınlarının evinde kaldıklarının tespit edilmesiyle, bu kez buraya baskın yapıldı. Gözaltına alınan 4 kişi, kalan cezalarını çekmek üzere cezaevine konuldu.



TY(AÖ/AAA)