Bakan, “Hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” dedi.

AA’nın geçtiği habere göre, konuyu öğrenmesinin ardından hukukçu arkadaşlarını arayarak bir toplantı yaptığını aktaran Ramazanoğlu, “Bu olayı da takip ediyoruz, ben de takipçisiyim” dedi.

Konunun hizmetleriyle gurur duydukları Ensar Vakfı’yla ilişkilendirilmek istenmesinin kötü niyetli insanların suistimali olduğunu savunan Bakan Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diye konuştu.

Ramazanoğlu şöyle devam etti: “Öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz. Bu çocuklarla ilgili bakanlığımızın rehabilitasyon ve sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız devreye girdi, aileler ziyaret edildi. Çocuklarımızın rehabilite edilmesi için çalışmalar başlatıldı.” 

Ne olmuştu?

Karaman’da sekiz-on yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Mumamer B.tutuklanmıştı. M. B.’nin on çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Haberlerde şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği bilgileri de yer almıştı. Bu vakıf ve dernekler savunmaya geçmişti.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Mart’ta olayın haberleştirilmesi üzerine yayın yasağı getirmişti.

Sanık Muammer B.’ye ilişkin 600 yıla yakın hapis istemiyle hazılanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 20 Nisan’da görülecek.