Modern teknoloji karşısında el sanatlarının bir bir yok olduğu ülkemizde, pek çok el sanatı ustası mesleklerini sürdürmeye çalışıyor. Kaş'a bağlı Sarıbelen Köyü'nde oturan Fatma Karacan da teknolojiye karşı mesleğini sürdüren ustalardan. Kendi kendine marangozluk öğrenen, el beceresini geliştiren Karacan, evinin altında kurduğu atölyesinde el emeği, göz nuru harcayarak ahşap ev aletleri yapıyor. Her mutfakta kullanılan tahta kaşık, ekmek tahtası, döndüreç, ağaç kepçe, oklava, asa gibi pek çok araç gereci el emeğiyle yapan Karacan, bunları 5 ile 50 lira arasından değişen fiyatlardan satıyor.

Daha çok sipariş üzerine çalışan 4 çocuk annesi Karacan, tüm el aletlerini büyük bir ustalıkla kullanıyor. El sanatlarını yaşatmaya çalışan Fatma Karacan, yaptıkları ile ailesini geçindiriyor, küçük atölyesinde kazandıklarıyla aynı zamanda yeni aletler de almak istiyor. Motosiklet, traktör ve diğer motorlu taşıtları da kullanan Fatma Karacan, köy kadınlarına bu özellikleriyle örnek olmaya çalışıyor.

Geçen yıl atölye kurduğunu kaydeden Fatma Karacan, "Marangozluk aletlerini ustalıkla kullanıyorum. Ahşap mutfak eşyaları yaparak satıyorum. Köylerimizden siparişler geliyor. Bunları değerlendiriyorum. Oklava, döndüreç, asa, kaşık en çok yaptığım aletler. Diğer kadınların da aynı şekilde çalışmasını istiyorum. Kimseye bağlı kalmadan, kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenmeleri lazım" dedi.