Cumhuriyet gazetesi yazarı ve gazeteci  Ahmet Şık'ın gözaltına alınması Alman basınında geniş yankı uyandırdı. Alman Haber Ajansı ( DPA) 'muhalif tanınmış gazeteci" Ahmet Şık gözaltına alındı" başlığıyla duyurdu. 

Almanya'nın önemli gazetelerinden Süddeutsche Zeitung Ahmet Şık'ın 2011 yılında da "İmamın Ordusu" adlı kitabından dolayı tutuklandığını hatırlattı. 

Şık'ın  Gülen cemaati  ve AKP iktidarını şiddetli bir şekilde eleştirdigini ifade eden Süddeutsche Zeitung, Ahmet Şık'ın "Gülen cemaati ve AKP birlikte yargılanmalıdır" şeklindeki açıklamasına yer verdi. 

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild " tanınmış muhalif gazeteci gözaltına alındı" başlığıyla verdiği haberinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 'muhalif kesime" karşı iktidarın sert önlemler aldığını yazdı. 

Bild'de yer alan haberde Şık'ın cemaatin AKP iktidari döneminde güçlendiği yönündeki görüşlerine yer verildi. 

Alman Deutschlandfunk radyosu da Şık'ın  terör propagandası yapmakla suçlandığı yönündeki iddiaya yer verdi. 

Alman haftalık yayınlanan Der Spiegel'in internet sayfasında da Türkiye'de çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığını, tutuklandığını ve en son olarak da Şık'ın  attığı twitter yüzünden gözaltına alındığı yazıldı. 

'AKP SUÇA BULAŞMIŞ BİR MAFYA ÖRGÜTÜDÜR'

 Ahmet Şık, 22 Ekim tarihinde Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde Avrupa Postası'nın organize ettiği “Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı panelde, ‘’AKP suça bulaşmış bir mafya örgütüdür. AKP’ye siyasi parti muamelesi yapmak doğru değil. Örgütlenmesi de tıpkı mafya gibi. Lideri var, alt örgütlerı var. vs vs. Bu örgüt her türlü suça bulaşmış bir örgüt. AKP’yi ayakta tutan tek şey Erdoğan korkusu. İçlerinde Erdoğan’a karşı olanlar bile korktuklarından seslerini çıkaramıyorlar. Darbe yanlısı suçlanma endişesiyle.’ sözleriyle dikkat çekmişti.

148 gazeteci 2017’ye cezaevinde giriyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) verilerine göre de Türkiye’de 148 gazeteci 2017 yılına cezaevlerinde giriyor.

TGC verilerine göre OHAL döneminde iktidar baskısı sonucu işten çıkartılan gazetecilerin sayısı ise en az 900.

Süheyla Kaplan