Ahmet Özal, 1999 yılında milletvekili olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:


 "O zaman da 25 milletvekili arkadaşımla babamın ölümü ve 93 yılının aydınlatılması için mecliste komisyon kurulması için uğraştım. Maalesef bunları kimse dikkate almadı ve benim önergem sadece rafa kaldırıldı. Ben bazı insanların beni 'şov yapmakla, gündeme gelmeye çalışmakla' suçladıklarını da gördüm. Ben 10 sene boyunca Başbakanlık Köşkü'nü de, cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü de gördüm. Benim şov yapmaya, kendime dikkat çekmeye ihtiyacım ve hevesim yok" dedi.


17 NİSAN'A KADAR DAVA AÇILMAZSA, DOSYA RAFA KALDIRILIYOR


Kimseyle kavgasının olmadığını, tek kavgasının 1993 yılının aydınlatılmasıyla ilgili olduğunu belirten  Özal, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin gerçek karanlık yılı 93'le başlamıştır. 17 Nisan 2013 tarihine kadar dava açılmazsa veya soruşturma devam ettirilmezse, rahmetli Özal'ın şüpheli dosyası rafa kaldırılıyor. Çünkü zamanaşımına giriyor. 24 Ocak 2013'te Uğur Mumcu'nunki rafa kaldırılıyor. Daha sonra Adnan Kahveci'ninki, Eşref Bitlis Paşa'nınki Şubat ayında kaldırılıyor. Bununla beraber bir sürü insanınkisi rafa kaldırılıyor. Buradan sesleniyorum, faili meçhullerde kesinlikle zamanaşımı olmaması gerekir. Zamanaşımının mecliste bir kanun değişikliğiyle kaldırılması gerekir. bu kanun değişikliğini Sayın Tayyip Erdoğan'dan AK Parti'den ve diğer partilerden rica ediyorum. Çünkü bu benim meselem değil sadece, bu mesele herkesin meselesi."


DENİZ GEZMİŞ'E DE İADE-İ İTİBAR


Merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam kararının yok sayılmasıyla ilgili olarak iade-i itibar konusunu anımsatan Özal, "Aynı şeyin Deniz Gezmiş için de yapılması lazım" dedi.


DG (MK) (FOTOĞRAF)