Ahmet Atakan’ın nasıl öldüğü kamuoyunda tartışma konusu olmuş, arkadaşları biber gazı kapsülüyle yaralanarak öldüğünü söylerken, yetkililer ise olay esnasında bir polis müdahalesinin bulunmadığını belirtmişlerdi.

'Polis aracından müdahale'


Ahmet Atakan'ın kardeşi Süleyman Atakan’ın Youtube’a yüklediği görüntülerde 9 Eylül akşamında yaşananlarla ilgili olduğu iddia edilen farklı kamera kayıtlarına yer veriliyor.



Bu kayıtlarda polisin eylemcilere biber gazıyla müdahale ettiği görülüyor.En dikkat çekici görüntüyse olayın ardından Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan ve bir polis aracının içinden çekilen görüntünün devamı olduğu iddia edilen video.

Süleyman Atakan’ın paylaştığı ve polis kaydının daha uzun hali olduğu belirtilen görüntüde, Ahmet Atakan’ın yere yığılmasından sonra öndeki polis aracından Atakan’ın bulunduğu tarafa doğru biber gazı atıldığı görülüyor.

Bunun ardından da kamera yönünü sokağın ters tarafına doğru çeviriyor.Kamuoyuyla paylaşılan bu son görüntülerle ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

İçişleri Bakanı Güler ve Emniyet 'müdahale olmadı' demişti. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 11 Eylül’de yaptığı açıklamada Ahmet Atakan’ın öldüğü olayda, ‘olay yerinden geçen polis araçlarının bir müdahalesinin olmadığını’ belirtmişti.

Güler açıklamasından şunları söylemişti:


“Yüksekten düşme olduğu konusunda herhangi bir tereddüt yok. Polisin herhangi bir müdahalesi konusunda da bir tereddüt yok. Çünkü bunlar yerel bir TV'nin kameraları ile tespit edildi.”

“Orada geçmekte olan polis aracının herhangi bir müdahalesi yoktur. Yeni deliller ortaya çıktığında paylaşacağız. Her türlü delil bilgi belge hepsi adli makamların önünde. Ayrıca mülkiye müfettişleri de inceleme yapıyorlar. Hiçbir şey gizli kalmaz. Herşey açıktır. Herkesin sabırla beklemesi lazım.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 10 Eylül’de yapılan açıklamada ‘olay anı ve öncesinde polis araçlarından herhangi bir müdahelede bulunulmadığı’ belirtilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Kamuoyuna yansıyan polis kamerası görüntülerinde de şahsın yüksekten düştüğü anda ve öncesinde polis araçlarından saldırıda bulunanlara yönelik herhangi bir müdahale olmadığı ses ve görüntü incelemelerinden anlaşılmaktadır.”
Ayrıntılı otopsi bekleniyor

9 Eylül akşamı Hatay’ın Antakya ilçesinde Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için gösteri düzenlenmişti. Gösteride ODTÜ’deki yol planına ve Ankara Tuzluçayır’daki Cami-Cemevi projesi de protesto edilmişti. Polisin müdahale ettiği gösteri, geç saatlere kadar Armutlu Mahallesi’nde sürmüştü.

Eylem sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan ölmüştü. Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili resmi soruşturma devam ediyor. Ölümle ilgili ayrıntılı otopsi raporu henüz hazırlanmadı.