Erzurum Caddesi'nde yeni yaptırılan Ağrı Ticaret Odası'na (ATO) ait bina içerisinde toplam 1850 metrekare kullanım alanı olan eğlence merkezinde açılan 'cine gold's' adlı sinemaya halk büyük ilgi gösterdi. Sinemanın ve aynı yerde açılan Doridos La Pizza'nın genel müdürü Bulut Balkis, 3 sinema salonunun 81'er kişilik olduğunu söyledi. Bulut Balkis, "10 bine yakın üniversite öğrencisinin olduğu Ağrı'da sinema yoktu. Bu çok büyük bir eksiklikti. Sosyal yaşantının yok denecek kadar az olduğu Ağrı'ya canlılık getirmek için kolları sıvadık. Valilik ve Ağrı Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Şubesi'nin ortak girişimiyle sinema salonlarımızdan birini 17 bin gence ücretsiz film izlettirmek için tahsis ettik" diye konuştu.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilara Bayat, "Sinema ve pizza evinin açılması iyi oldu. Sinemada ilk olarak gösterime giren ve Özcan Deniz'in başrol oynadığı Evim Sensin filmini izledim. Çok güzeldi" dedi.

Aynı sınıftına Merve Samancıoğlu ise Ağrı'ya Gaziantep'ten geldiğini belirterek, "Ağrı'da 27 yıldan beri sinema olmadığını duyduğumda çok şaşırdım. Sinemanın açılması hem bizim için hem de Ağrı halkı için güzel oldu. Sinemada ilk izlediğim Özcan Deniz'in filmi çok güzel ve duygu yüklüydü. Arkadaşlarımla çok ağladık. İçimizi döktük" diye konuştu.



AU(KS/CK)