Yenipazar İlçesi’ndeki K1 Tipi Cezaevi’nde Susurluk davasından aldığı hapis cezasını çeken Mehmet Ağar’ın son ziyaretçisi Elazığ Belediye Başkanı AK Parti’li Süleyman Selmanoğlu oldu. Başkan Selmanoğlu, yanındaki bir grupla Yenipazar İlçesi’ne geldi, cezaevi yetkilileri yalnızca Selmanoğlu’nun Mehmet Ağar’ı görmesine izin verdi. Ayrıca Elazığ’dan getirilen tatlı da cezaevine sokulmadı.

Babasını sabah saatlerinde ziyaret eden Tolga Ağar, Belediye Başkanı Selmanoğlu ve yanındakileri cezaevinden çıktıktan sonra pideleriyle ünlü ilçede misafir etti. Türkiye’nin 5 'sakin ilçesi'nden (Cittaslow) biri olan Yenipazar’daki bir kebapçıda pide yiyen Selmanoğlu ve beraberindekiler Ağar’la ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

CEZAEVİNE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yenipazar Cezaevi’nde, Mehmet Ağar’ın gelmesinden önce başlayan tadilat çalışmaları da tamamlanmak üzere. Mehmet Ağar için özel bir bölümün hazırlandığı cezaevinin dışındaki çalışmalarda da sona gelindi. Tel örgülerin yükseltildiği cezaevinin dört bir yanına dikenli ve jiletli tel takviyesi yapıldı. Güvenlik önlemlerinin yüksek tutulduğu cezaevinde nöbet tutan askerler adeta kuş uçurtmuyor.

ZİYARETÇİLER DERTLİ

Cezaevinin dışında kalan ziyaretçi alanı ise tepkilere neden oluyor. Mehmet Ağar’ın Yenipazar’a geleceği haberinin alınmasıyla hareketlenen cezaevinin ön kısmındaki alanın bakımsız olmasına tepki gösteren ziyaretçiler, Türkiye’nin gündemine oturan ve birçok ziyaretçinin geleceği cezaevinin dışındaki tuvaletin içler acısı halde olduğunu, söz konusu alanın biran önce tadilattan geçirilmesi gerektiğini belirtti.