Yavuzlar Mahallesi'nde oturan ve hayvan sevgisi yüzünden komşularının 'Kedici Teyze' diye çağırdıkları Sultan Bal'ın evde beslediği Sedo, 3 gün önce ortadan kayboldu. Uzun süre kayıp kedisini arayan Bal, onu bugün öğle saatlerinde Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki çam ağacının tepesinde buldu. Bütün çabalarına rağmen Sedo'yu 15 metre uzunluğundaki ağaçtan indirmeye başaramayan Sultan Bal, itfaiyeyi arayıp yardım istedi.

Bal'ın isteği üzerine olay yerine Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Arama Kurtarma Birliği olan Cankur ekipleri geldi. Cankur ekipleri kediyi kurtarmanın yollarını araştırırken, Sultan Bal da kedi için sürekli gözyaşı döktü. Kedisine sosis uzatan Bal, "Ben hayvanları çok severim. Sedo da elimde büyüdü. Kaç günden beri orada aç susuz kalmıştır, inşallah bir şey olmamıştır" diye konuştu.

Merdivenli aracı çağıran Cankur ekipleri, sepetli merdivenle 15 metre yüksekliğindeki çam ağacının üzerinde duran kediyi yakaladı. Yaklaşık 20 dakika süren çalışmayla Sedo ağaçtan indirildi. Kedisinin indirilişini dua edip, gözyaşları arasında izleyen Sultan Bal, "Onu yerde ararken gökte buldum. Çam ağacının üzerinde mahsur kalmış. Belediye ekipleri beni dikkate aldı, kedimi kurtardı, ilk işim ona sosis yedirmek olacak. Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum" diyerek ekipleri alkışladı.



FK(BK/CK)