Sultandağı'nda dün saat 20.00 sıralarında otomobille gezen Orhan Şahin ve arkadaşları Özkan Şahan, Hüseyin Güç, Deniz Güç, Kamuran Çimen, 18 yaşındaki Ferhat Şahan, aralarında daha önceden husumet bulunan 24 yaşındaki Musa Kıran ile yol verme yüzünden tartıştı. Tartışmaya, Musa Kıran'ın yakınları Sami Kıran, Mehmet Kıran, Serhat Kıran, 25 yaşındaki İsa Kıran ve Eylaz Kıran'ın da karışması üzerine taraflar arasında taşlı- sopalı kavga çıktı. Kavgada, Orhan Şahin, Musa Kıran, İsa Kıran ve Ferhat Şahan çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen polisin müdahalesi sonucu olaylar sona erdi.

Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar, ambulanslarla Sultandağı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılardan Orhan Şahin, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ferhat Şahan, Musa Kıran ve İsa Kıran ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Polis, kavgaya karıştıkları belirlenen Sami Kıran, Mehmet Kıran, Serhat Kıran, Eylaz Kıran, Musa Kıran, İsa Kıran ile karşı gruptan Özkan Şahan, Hüseyin Güç, Deniz Güç, Kamuran Çimen, Ferhat Şahan'ı gözaltına aldı.

ÖLEN GENCİN YAKINLARI EYLEM YAPTI

Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan ve 1 haftalık tatil için memleketi Sultandağı'na geldiği belirtilen Orhan Şahin'in ölüm haberinin ilçede duyulması üzerine yakınları, hastane önünde karşı gruptakilerin otomobillerine zarar verdi, daha sonra evlerinin bulunduğu bölgeye yürümek istedi. Polis tarafından durdurulan grup daha sonra ilçe merkezinde tekrar toplandı. Olaylar nedeniyle Afyonkarahisar ve çevre ilçelerden bölgeye takviye çevik kuvvet ve jandarma ekipleri sevk edildi. Grup gece geç saatlerde dağıldı.

Olayların ardından Sultandağı İlçesi'ne gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, yetkililerden durum hakkında bilgi aldı. İki grup arasında çıkan bir olayın farklı boyutlara çekilmemesi gerektiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, provokasyonlara yol açılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Olayların yeniden çıkma ihtimaline karşı ilçede çevik kuvvet ekipleri bekletiliyor.