Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen göçük altında kalan işçiler Yaşar Alkaya ile Ruşen Demir'in cesedi bulunurken jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan'a ulaşılamadı.

Göçüğün yıl dönümü nedeniyle sahasında Maden-İş Sendikası Elbistan Şubesi'nce ölenler için mevlit okutuldu. Mevlit öncesinde, sahayı işleten Park Teknik A.Ş. tarafından göçük sonrası toprak altında kalanları kurtarmak için yürütülen çalışmaları içeren kitapçık haline getirilen faaliyet raporu dağıtıldı. Ardından Kuran-ı Kerim okundu, ölenler için dualar edildi.

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek göçükte kalanların ailelerini teselli etti. Akçul, göçüğün üzerinden bir yıl geçtiğini, toprak altındaki 9 madencinin cesetlerinin çıkartılması noktasında ne ailelere ne de kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadığını belirterek bunun endişe verici olduğunu söyledi.

CESETLER BULUNSUN

Toprak altında kalan Tuğran Gökhan'ın ağabeyi Bedrettin Gökhan ise "Ben canımı istiyorum. Kardeşimin saçının teli de olsa istiyorum. Başbakanımıza da buradan sesleniyorum: Söz vermiş, benim cenazemi versin" dedi. Göçük altında kalan diğer işçilerin aileleri, bir an önce cesetlerin bulunmasını istedi.



ÖK(BK/CK)