İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1999 yılındaki Marmara Depremi ve 2009'da İstanbul'da meydana gelen sel felaketinde evleri zarar gören afetzedeler için Eminönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen ev kurası çekimine katıldı.


KONUTLAR, 64 BİN TL İLE 102 BİN TL ARASINDA


Mutlu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) satın alınan 58 konutun bugün kura ile hak sahiplerine teslim edildiğini anlatarak, "Bugün 1999 depreminde evleri yıkılan 51 vatandaşımız ve 2009 sel felaketinde evleri ağır hasar gören 7 vatandaşımız olmak üzere toplam 58 afetzede yurttaşımıza kurayla evleri teslim ettik. Bu konutları Kayabaşı bölgesinde TOKİ'den aldık. 64 bin TL ile 102 bin TL arasında bu konutlar. Tabi hak sahipliği durumuna göre vatandaşımız yıkılan evinin bedeliyle ilgili aradaki farkı ödemek suretiyle veyahut da tam karşılıyorsa, herhangi bir bede farkı ödemeksizin almış olacak. Dolayısıyla en uygun koşullarda kendilerine verilmiş olan vatandaşlarımız da çekilen kuralardan fevkalade memnun. Allah devlete, millete zeval vermesin" dedi.


KURADAN ÇIKAN KONUTU KABUL ETMEDİ


Kuraya katılan afetzedelerden birçoğu kuradaki konutların bodrum katlardaki daireler olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Hatun Öner adlı vatandaş kurada kendisine çıkan evi kabul etmeyerek, "Kuraya girmezsen şansını kaybedersin deniliyor. Kurayı çekmeyeceğim, o daireye de girmeyeceğim. Ben bir depremzede olarak o daireleri hak etmedim. Kayabaşı ve Ayazma'da bodrum, bodrum, bodrum, bodrum. Zemin ya 3 tane var ya yok. Ben hangi bodrumu seçeceğim şimdi?" diyerek itirazını dile getirdi.