Suç makinesi Mükail Zor, geçtiğimi ay Kandıra F Tipi Cezaevi'nden firar etti. Zor ile aynı koğuşta yatan 'seri katil' Durmuş Anuçin, firarın ardından savcılığa ifade verdi. Anuçin, ifadesinde Mükail Zor’un kendisine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ile 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Can ve üyelerini öldüreceğini söylediğini belirtti. Bunun üzerine adliyede güvenlik önlemleri arttırıldı.  Güvenlik noktalarına Mükail Zor’un fotoğrafları asıldı.

Bugün ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda büyük panik yaşandı. Nedeni ise güvenlik görevlilerinin, bir vatandaşı Mükail Zor’a benzetmesi. Güvenlik görevlisi durumu hemen amirlerine ve adliyedeki polise bildirdi. Bu sırada söz konusu vatandaş gözden kayboldu. Bir anda panikleyen güvenlikler, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonunun önünde ve içinde geniş güvenlik önlemi aldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakimlerinin ise kapılarının önünde polisler yerleştirildi. Sivil polislerin de katılımıyla adliye karış karış arandı. Yaklaşık 30 dakikalık aramanın ardından şüphelenilen vatandaş bulundu. Adliye karakoluna götürülen vatandaşın kimlik tespiti yapıldı. Mükail Zor olmadığı anlaşılan vatandaş serbest bırakıldı.

28 yaşındaki Mükail Zor, hakkında, cinayet ve adam kaçırma gibi 19 ayrı suçtan dava açıldı. İstanbul 12. ve 13. Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılandı. Müebbet hapis ve toplam 57 yıl hapis cezası aldı. Karar temyize gitti. Ancak bu sırada firar eden Zor, her yerde aranıyor.


(BB)