Samsat ilçesine bağlı birçok köyde, tarımsal sulama nedeniyle ödenmemiş borçlarından dolayı elektrikleri kesildi. Elektriklerin kesilmesi üzerine ekili arazilerini sulayamadıkları için kurduğunu söyleyen çiftçiler, dün akşam saatlerinde eylem yaptı. İlk olarak Samsat Kaymakamlığı binası önünde toplanan çiftçiler, burada sorunlarına yönelik bir çözüm bulamayınca elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ binası önüne gitti. Burada tepkilerini dile getiren çiftçilerden bazıları yerden topladıkları taşları atarak dağıtım şirketinin camlarını kırdı.

Taş yağmuruna tutulan elektrik dağıtım şirketi önünden ayrılan grup daha sonra Adıyaman-Kahta yoluna barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Çiftçilerin elektrik eylemi nedeniyle çok sayıda polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Uzun süre gerginliğin sürdüğü yol kapatma eyleminde araçlar uzun kuyruklar oluştururken, olay yerine gelen Kahta Kaymakamı Metin Esen, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, bir süre öfkeli çiftçileri yatıştırmaya çalıştı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Susuzluktan ekinlerinin kuruduğunu, olay yerine gelen yetkililere anlatmaya çalışan çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlik üzerine polis çiftçilere biber gazıyla müdahalede bulundu. Bu sırada adı öğrenilmeyen bir çiftçi ise 4 metre yüksekliğinden tarlaya düşmesi üzerine yaralandı. Olay yerinde hazır bekletilen ambulansla yaralı çiftçi Adıyaman Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yetkililer çitçilerin sorunları gidermek için ellerinden geleni yapacağına söz vermesi üzerine toplanan 100 kadar çiftçi olay yerinden ayrıldı.



FB (AAA)