Adıyaman Belediyesi, kent kültürünü yansıtan değerlere sahip çıkıp tanıtmak amacıyla kentin sembolü haline gelen meyan şerbetçisinin heykelini, kentin en işlek noktasına yerleştirdi.

Meyan bitkisinin kökünden yapılan ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan meyan şerbeti, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, yaz mevsiminde en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor. Adıyaman'da çok fazla tüketilen ve satışı yapılan meyan şerbetinin kent ile özdeşleştiğini düşünen Adıyaman Belediyesi, sırtında güğümüyle meyan şerbeti satan bir şerbetçinin heykelini kentin en işlek noktası olarak kabul edilen Gölebatmaz ile Gölbaşı Caddesi'nin kesiştiği noktaya yerleştirdi.

Adıyaman Belediye Başkanı AK Parti'li Necip Büyükaslan, meyan şerbetinin sıcak iklime sahip olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en çok Adıyaman'da tüketildiğini, bu nedenle kentin sembolü haline geldiğini söyledi. Meyan şerbetine ilgiyi artırmak ve kent ile bütünlüğünü göstermek için heykelini diktiklerini söyleyen Büyükaslan, şunları kaydetti:

"Adıyaman'ın geçmişini ve bugününü yarınlara taşımak adına her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş zengin içerikli kültürümüzü farklı metotlarla gün yüzüne çıkarıyor ve yaşatıyoruz. Bu önemli zenginliğimizi günümüzle tanıştırdığımız gibi, gelecek nesillere de aktarmak için gerekli zemini oluşturuyoruz. Adıyaman'ımızın sembolü haline gelen birçok konuyu ve konuya ilişkin sıfatların heykellerini yaptırarak, şehrimizin gözde mekanlarına yerleştiriyoruz. Son olarak, ilimizde geçmişten günümüze kadar özellikle yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi meyan şerbeti satıcılarının birer kültür mirası olmasından yola çıkarak, bu kültürü yaşatmak adına şerbetçi heykeli yaptırarak kent merkezine diktik. Böylelikle Adıyaman'ımızın geleneği haline gelen meyan şerbetini ve satıcısının heykelini Adıyamanlı vatandaşlarımıza bir kültür hediyesi olarak sunduk."



(HK/BT)