Denizli, Gaziantep, Sinop ve Amasya'da güvenlik güçlerine başvuran 4 kişi, telefonla arayarak kendilerini hakim, savcı, polis ve askeri yetkili olarak tanıtan kişiler tarafından, PKK terör örgütü ile işbirliği içerisinde olmakla suçlandıklarını, şüphelilerin verdikleri hesaplara para gönderdiklerini ve dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından inceleme başlatan güvenlik güçleri, son olarak dolandırılan Denizlili mağdurun parayı Adıyaman'daki bir hesaba yatırdığını saptadı. Bunun üzerine bilgilendirilen Adıyaman Asayiş Şube Müdürlüğü polisleri, bankadan para çekmeye gelen M.C.'yi suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan M.C., yapılan sorgulamasında suçu Şanlıurfa'daki arkadaşlarıyla birlikte işlediklerini söyledi ve 4 arkadaşının Adıyaman'a geleceğini ifade etti. Bu bilginin ardından harekete geçen polis, Şanlıurfa'dan 63 E 7565 plakalı otomobil ile gelen H.B., M.S., Y.Y. ve M.E.T. adlı şüphelileri, kent girişinde düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 5 şüpheli, bugüne kadar Sinop, Gaziantep, Amasya ve Denizli'de telefonla arayıp ağlarına düşürdükleri mağdurları 75 bin lira dolandırdıklarını itiraf etti. Şüpheliler, yapılan sorgulamalarının ardından, 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.



FB(HK/BT)