Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan, inşaatı devam eden hizmet binasının yakınında projeyi uygulayacaklarını belirtip, "Türkiye'de örnek gösterilecek hizmet binamızın da, içinde yer aldığı yeşil alanda oluşturacağımız minyatür yapılarla, Anıtkabir'i ve Çanakkale Şehitliği'ni görme imkanı olmayan vatandaşlarımızın da eşsiz manevi duyguları yaşamasını sağlayacağız" dedi.

Minyatür eserlerin, gerçek boyutlarının 25'te 1'i oranında yapılacağını anlatan Arıkan, 2 bin 500 metrekarede Anıtkabir ve Çanakkale Şehitliği minyatür alanı inşa ederek, Çukurova'ya yeni eserler kazandıracaklarını söyledi. Anıtkabir ve Çanakkale Şehitliği'ni görebilmek için her yıl binlerce insanın Ankara ve Çanakkale'ye akın ettiğini vurgulayan Arıkan şöyle devam etti:

"Anıtkabir'i ve Çanakkale Şehitliği'ni öğrencilere tanıtmak için okullarımız Ankara'ya ve Çanakkale'ye turlar düzenliyor. Biz de bu tarihi abideleri ve oranın atmosferini halkımıza sunmak istiyoruz. Bu anıtlar, Ata'mızın sonsuzluk uykusuna yattığı Anıtkabir'in ve ulusumuzun kazandığı en büyük zaferlerden Çanakkale Zaferi'nde vatanı uğruna canını veren şehitlerimizin yattığı mekanın minyatürü olarak inşa edilecek. Eserlerin içerisinde, Atatürk'ü ve şehitlerimizi anımsatacak çok önemli çalışmalar yer alacak. Ortaya çıkaracağımız eserlerin, insanlarımıza hem Atatürk'ü anımsatmasını, hem de vatan toprakları uğruna can veren şehitlerimizi hatırlatmasını istedik. Bu eserler, yeşil alanın en yüksek yerinde, herkesin görebileceği şekilde yapılacak."